rajče

Kuře v tomatové omáčce s mozzarellou a parmazánem

Pečete často kuře a už vám to trochu leze, jak se říká, krkem a chtěli byste změnu? Tak vyzkoušejte rajčatovou omáčku, kterou budou milovat zejména děti, ale pochutnají si i dospělí.

 

Co budete potřebovat?

Připravte si nejdříve potřebné suroviny, kterými jsou:

300 g kuřecích prsních řízků

1 cibule

500 g oloupaných rajčat

1 balení mozzarelly

1 lžička oregana

1 lžíce třtinového cukru

olivový olej

sůl

pepř

parmazán

 

Postup na přípravu

Troubu si zapněte a předehřejte na 200 – 210 stupňů Celsia. Mezitím omyjte kuřecí prsa, osolte je, opepřete a vložte do rozpáleného olivového oleje. Opečte pár minut z obou stran a prsa vyjměte. Do výpeku vložte nadrobno nakrájenou cibuli, osmahněte a vložte oloupaná rajčata. Směs osolte, přidejte oregano, lžíci třtinového cukru a povařte.

Připravenou směs nalijte do pekáčku, na ni položte kuřecí prsa a na závěr položte nakrájenou mozzarellu. Celou směs posypte nastrouhaným parmazánem a dejte zapéct na 15 – 20 minut.

Jedná se o rychlý a velmi chutný pokrm, který doplňte brambory, hranolky či rýží.

 

Dobrou chuť přeje Soňa J.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *